Plan Szkolenia

Wprowadzenie do formalnej etykiety

  • Przegląd formalnej etykiety w hotelarstwie i gastronomii
  • Znaczenie etykiety w obsłudze klienta
  • Perspektywy historyczne i ewolucja formalnej etykiety

Role i obowiązki gospodarza Art of Hosting

  • Role i obowiązki gospodarza
  • Przygotowanie do przyjęcia gości
  • Powitanie gości

Etykieta spożywania posiłków i maniery przy stole

  • Zrozumienie ustawień stołu
  • Używanie sztućców i szkła
  • Etykieta serwetkowa
  • Odpowiednie zachowanie przy stole
  • Radzenie sobie w specjalnych sytuacjach przy stole

Profesjonalne techniki serwowania

  • Procedury serwowania i sprzątania
  • Obsługa i prezentacja talerzy
  • Zarządzanie posiłkami wielodaniowymi
  • Obsługa wina i napojów

Wydarzenia specjalne Management

  • Planowanie i organizowanie formalnych wydarzeń
  • Koordynacja z innymi pracownikami i działami
  • Radzenie sobie z nieoczekiwanymi sytuacjami i prośbami gości

Wrażliwość kulturowa i etykieta międzynarodowa

  • Zrozumienie i poszanowanie różnic kulturowych
  • Międzynarodowa etykieta gastronomiczna
  • Dostosowywanie usług do zróżnicowanej klienteli

Communication i umiejętności interpersonalne

  • Skuteczna komunikacja z gośćmi i członkami zespołu
  • Mowa ciała i profesjonalny wygląd
  • Radzenie sobie ze skargami i trudnymi sytuacjami

Podsumowanie i kolejne kroki

Wymagania

  • Podstawowe zrozumienie usług hotelarskich, ról i obowiązków

Uczestnicy

  • Personel hotelarski
 14 godzin

Liczba uczestników


cena netto za uczestnika

Opinie uczestników (3)

Propozycje terminów

Powiązane Kategorie